Nie bardzo wiem, gdzie to umieścić, ale przydałoby się żeby gdzieś na stronie były zawarte informacje, które teraz nazwę "ciekawostkami" typu:
- zwycięstwo z Ruchem Chorzów 5:0
- mecz Polska-Afryka na Wieniawie
- pierwszy stadion mieścił się na Okopowej który mógł pomieścić około 9 tysięcy widzów
- klub Lublinianka posiadał aż 21 sekcji sportowych
- na obecnym betonowym boisku mieściło się kiedyś lodowisko
- skocznia narciarska na Wieniawie
Myślę, że znalazło by się wiele innych tego typu informacji.
Potrzebę utworzenia takiego działu argumentuję głównie tym, że Lublinianka ma niezwykle bogatą przeszłość, o której mało kto w ogóle ma pojęcie i było by to jakieś odwołanie do hasła "Najstarszy klub Lubelszczyzny", które w pewnym sensie jest mottem strony.
Najlepiej w jakiejś przystępnej formie np. od myślników.
_________________ "The truth is incontrovertible, malice may attack it, ignorance may deride it, but in the end; there it is."
Tu gdzie teraz są ruiny boiska piaskowo/betonowego też swego czasu było.
Kolejnym podpunktem mogła by być np. informacja, że Lublinianka w swoim II-ligowym debiucie była o krok od awansu do pierwszej ligi ( jako beniaminek zajęła 2 miejsce ).
_________________ "The truth is incontrovertible, malice may attack it, ignorance may deride it, but in the end; there it is."
Makary twój pomysł został rozpatrzony pozytywnie. Jutro zostanie wcielony w czyn.
Widzę to tak. Nazywać się to będzie ''ciekawostki''. Na górze będzie większą czcionką napisane ''Czy wiesz, że...”
a później już normalnie
... na Wieniawie odbył się mecz Polska – Afryka?
... pierwszy stadion Lublinianki mieścił się na ulicy Okopowej?
... na Wieniawie była kiedyś skocznia narciarska?
Itp. itd.
Ja mam natomiast taką prośbo-propozycję. W dziale osiągnięcia chciałem powstawiać różne rekordy typu: debiut w II lidze, najwyższa wygrana, ilość sezonów, piłkarze którzy grali w reprezentacji A lub U-21 itp wiecie wszelkiego rodzaju informacje/rekordy tego typu. Do zrealizowania nie jest to trudne bo wszystkie dane są jak na dłoni w odpowiednich działach na stronie (no zdecydowana większość). Myślę o tym od ponad 6 miesięcy i ciągle coś innego mam do roboty dlatego niech ktoś się za to weźmie. Otworzymy oddzielny temat i wspólnie policzymy poszczególne rekordy.
Pomożecie
_________________ The NeverEnding Story
Ostatnio zmieniony przez kfak 2006-11-16, 22:45, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum